Google Search Console Nasıl Kullanılır?

Google Search Console Nasıl Kullanılır?

Google Search Console Nasıl Kullanılır?
Google Search Console eski adıyla Google Webmaster Tools, blogların,web sitelerin ve bunlara ait linklerin buradan Google gönderilerek Google da indekslenmesni sağlayan bir servistir.
  

Yeni blog yada web sitenizi Google a eklemeniz için Google Search Console hesabınızın olması gerekmektedir.Eğer önceden almış olduğunuz Gmail yada Google hesabınız var ise hesabınıza giriş yaptıktan sonra bu bağlantı https://search.google.com/search-console adresine giderek yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Daha önceden almış olduğunuz Google heabınız yoksa kayıt olmak için yine bu bağlantıyı https://search.google.com/search-console açarak gerekli kısımları doldurduktan  hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Hesap oluşturduktan sonra web sitenizi yada blogunuzu Google Search Console eklemek için sağ üst kısımdaki 🔻 simgesini açarak mülk ekle bolümünden blogunuzu ekleyeblirsiniz sonrasında eklediğiniz blogun onaylanması istenecektir onaylamak için ;

-HTML etiketi 
-Google Analytics
-Google Etiket Yöneticisi 
-Alan adı sağlayıcı yöntemlerinden birisini kullanarak hesabınızı onaylayabilirsiniz.

Blogunuzu ekledikten sonra paylaştığınız yayınların da Google a eklenmesini istiyorsanız yazı linklerini de Google Search Console göndermeniz gerekmektedir bunun için sayfanın üst kısmındaki arama bölümüne linki yazdıktan sonra yazıyı Google a gönderebilirsiniz.

Ayrıca Google Search Console sayesinde önizleme kısmından yayınlarınızın istatistiklerini görebilirsiniz.

Site haritaları bölümünden blogunuza yeni bir site haritası ekleyebilirsiniz.

Mobil kullanılabilirlik bölümünden gönderilerinizin mobil uygulamalara uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bağlantılar bölümünden ise blogunuzdaki iç ve dış tüm bağlantıları görebilirsiniz.



etiketler
Google Search Console,
Google Webmaster Tools,
Google a site ekleme,
Google,

Yorumlar

0 Yorumlar