Facebook Ses Koleksiyonundan Ücretsiz Parça ve Ses Efektleri

Facebook Sound Collection

Facebook Ses Koleksiyonu, videolarınıza ücretsiz müzik ve ses eklemenize izin verecek.

Facebook, videolarınızı daha heyecanlı ve etkileyici hale getirmenize izin veren yeni bir özellik geliştirdi. Videoların ortam sesi veya hiç ses çıkarmaması yerine, videolara hem müzik hem de ses ekleme seçeneği sunacak. Bu, Facebook platformunun video yaratıcılarına daha çekici gelmesi yönünde en önemli adım.

Facebook Ses Koleksiyonu, dünyanın her yerinden binlerce yüksek kaliteli ses parçası ve efektinin depolandığı bir özelliktir. Kolleksiyonda bulunan ses dosyaları Facebook'a aittir (tüm sorumluluk Facebook'a ait olduğu için telif hakkı ile ilgili hiçbir sıkıntı yoktur) ve video yaratıcıları, videolarında bunları kullanmakta özgürdürler; fakat oluşturulan videolar Facebook ve Instagram'da paylaşılabilir.

Facebook'un sadece Facebook veya Instagram'daki Ses Koleksiyonu sesini kullanarak videoların paylaşımını belirttiğini unutmayın. YouTube ve diğer video paylaşım platformları açıkça belirtilmemiştir.

Ses Koleksiyonu'nda, beste-söz parçaları ve bir dizi ses efekti yer aldığı. Hip hop, pop, caz ve daha birçok türdeki şarkıları, sesleri ve enstrümantal parçaların bulunduğu. Parçaların çoğunluğu indie sanatçıları tarafından bestelendiği. Ve yeni parça ve efektler yakında ekleneceği Facebook tarafından duyuruldu.

Videolara eklenecek parçaların tür, uzunluk, ruh hali ve vokallere göz atma seçeneklerinin de bulunacağı, hatta videolarda bulunan parçaların bestecilerini de takip etme gibi özelliklerinde ekleneceği belirtilmiştir.

Ses Koleksiyonu gösterge tablosu Parçalar ve Ses Efektlerine bölünmüştür. Ses Efektlerine ilginç bir şekilde ad verilir ve ayrıca, istediğiniz herhangi bir spesifik efekti arayabilirsiniz.

Kolleksiyonda şuan yaklaşık 1.000'den fazla parça ve yaklaşık 1.500 fazla ses efekti var. Parçaları türlere, ruh hallerine, uzunluklara ve vokallere göre arayabilirsiniz. Listede yer alan sanatçılardan birini takip etmek isterseniz, liste Facebook sayfalarıyla bağlantılıdır. İsterseniz parça veya ses efektlerini de indirebilirsiniz.

Bunlar bağımsız müzisyenler oldukları için, müzikleri müzik endüstrisindeki daha ünlü isimler kadar popüler değildir. TechCrunch'a göre Facebook popüler sanatçı isimleri almak için, 2015 yılından bu yana önemli plak şirketleri ile görüşmeler yapığı ve Facebook'da bulunan telif haklarını ihlal eden videoları da kaldırabileceği gibi söylentiler de gündemde.

Facebook'un video başkanı Fidji Simo, "Bu güncelleme, yaratıcılardan duyduğum bir sorunu çözmeye çalışılıyor. Facebook ve Instagram'da video yapmayı ve paylaşmayı sevenler için genelde parça veya ses efekti bulmak zor olabiliyor" dedi.

Facebook Ses Koleksiyonu tanıtımı başladı ve bir kaç gün içerisinde tamamen hizmete sunulacaktır. Hadi hayırlısı :)

Yorumlar

0 Yorumlar